2013. május 10., péntek

Félti gyermekeit Keleti Andi


Akár egy igazi tyúkanyó, úgy óvja és terelgeti két gyerkőcét Keleti Andrea. A Szombati esti láz vagány és szókimondó zsűritagja először elméletben, majd a gyakorlatban is kiképezte a tizenkét éves Vikit és 8 éves öccsét, Mátét - mégpedig közlekedésből.- Bár az én kicsi fiamat általában egyelőre én és a férjem, Zoli hozzuk-visszük, nagyon fontos, hogy már ebben a korban tisztában legyen azzal mi a helyes viselkedés akár gyalogosan, akár tömegközlekedve. Annál is inkább, mivel Máté nagy biciklis bandita, két keréken pedig borzasztóan fontos, hogy észnél és főleg képben legyen az ember - magyarázta Andi.
A táncos lábú anyuka elárulta: nem csak a család legkisebb, de a legnagyobb férfitagját is óriási szerelem fűzi a kétkerekűekhez.- Bizony az én párom régebben nagy motoros volt. Ám, amint a kisfiunk öntudatára ébredt, felhagyott ezzel a szerintem kifejezetten veszélyes hobbival. Persze a döntés közös megegyezésen alapult - kacsintott cinkosan a mindig mosolygós Andrea.

Viki, Andiék nagylánya közlekedés szempontjából már szinte teljesen önjáró.
- Ő már elég nagy ahhoz, hogy egyedül bkv-zon, így kapva-kaptunk az alkalmon, hogy az ingyenes, e-learningen alapuló, www.tanuloknak.hu közlekedésbiztonsági rendszerbe regisztrálva átrágjuk magunkat a KRESZ szabályain és le is teszteljük a gyerkőcök tudását. És persze nekünk sem ártott az ismétlés - mondta Keleti Andi. - Az ingyenes tananyag segítségével több, mint 800 ezer kisdiák sajátíthatja el a biztonságok közlekedés szabályait, sőt az iskolájukat, ha jól teljesítenek, értékes ajándékcsomagokkal jutalmazzák. De talán a legfontosabb, s ezért is ajánlom a szülőtársaimnak, hogy a gyermekeinket kicsit nyugodtabban engedhetjük a forgalomba, mert így megismerik a szabályokat, s a megfelelő ismeretanyag birtokában tudatosabban járhatnak-kelhetnek, akár gyalogosan, akár bringázva.Andiék az elmélet után a gyakorlatban is kipróbálták magukat: biciklire pattanva vizsgáztatták egymást, no és persze magukat.

- Kiderült, hogy szlalomból is verhetetlenek vagyunk - nevettek össze elégedetten a közúti közlekedésre érett családtagok.

Forrás: Just Creative
Fotó: Tanuloknak.hu

1 megjegyzés:

 1. Hi :)
  Super blog ;d
  Do you want to follow each other?
  http://jakdwiekroplewody.blogspot.com/
  and bloglovin?

  VálaszTörlés