2013. február 15., péntek

Ha én férfi volnék...


Sztárok férfiszerepben

Milyen lenne néhány napra férfivé változni, és nőként férfiszemmel szemlélni a világot? Hat ismert magyar nőt azzal a céllal változtatott férfivé a ma megjelenő Marie Claire, hogy az első rácsodálkozás után elmondják, milyenek is lennének „talpig férfiben”, mit tennének másként, milyen döntéseket hoznának, milyen emberek, apák vagy társak lennének.
Demcsák Zsuzsa, Ónodi Eszter, Karafiáth Orsolya és Péterfy Bori mellett Szöllősi Györgyi és Winkler Nóra vettek részt az extra kalandban.Demcsák Zsuzsa:
„Kemény, határozott férfi lennék, aki könnyen hoz döntéseket. Nem álcáznám, nem burkolnám a véleményemet. Mernék szeretni, és akit szeretek, azért akár meg is halnék. Soha nem szegném meg a szavam, és nem hagynám, hogy a mellettem élő nő kiszolgáltatottnak érezze magát. Szívesen lennék döntéshozó, politikus, aki tudja, hogy a 2000-es években a nők világát éljük, a női szempontok és mentalitás pedig a politikát is megújítanák. Férfiként sokkal szabadabbnak, kötöttségektől mentesebbnek képzelem el az életet. Nem a szerelmemtől várnám a kiteljesedést. A családon belüli lelki és fizikai erőszakot a törvényi szabályozás szintjén haladéktalanul az európai normáknak megfelelően alakítanám át, és sokat tennék a betartatásukért. A parlamentben bevezetném a női kvótát. Kötelezővé tenném, hogy a férfiak is menjenek szülési szabadságra. Ha pedig egy házasság válságba kerül, és a felek a válást fontolgatják, kötelező mediátori segítséget írnék elő, amelyet bárki igénybe vehetne. A gyerekeimet úgy nevelném, hogy kitartóan és szenvedélyesen szeretném az anyukájukat, és talán ez a legtöbb, amit tehetnék azért, hogy egészséges önképpel és stabil érzelmi háttérrel indítsam el őket az életbe.”Péterfy Bori: „Rögvest a politikai életbe próbálnék meg befurakodni. Igyekeznék elérni, hogy több nő kerülhessen a parlamentbe, komoly döntéshozói szintekre.”Karafiáth Orsolya: „Ha férfi lennék, valószínűleg művész lennék. Festő például. Magas lennék, vékony és csinos, vidám ruhákban járnék-kelnék. Félő, hogy nem tudnék kikötni egyetlen nő mellett.”

Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán Smink és maszk: Petrilla Orsolya

Werkvideó a fotózásról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése