2012. október 11., csütörtök

Divathétvége Budapesten - MC Fashion Days!


D. Tóth Kriszta lehengerlő határozottsággal, Szekeres Nóri csodaszép mosolyával, Görög Zita tökéletes profizmussal vonult a kifutónTíz magyar híresség és tíz sikeres magyar divattervező divatshow-jával nyitotta meg kapuit a 4. Marie Claire Fashion Days. Egész hétvégén hosszú sorokban álltak az érdeklődők a VAM Design épülete előtt, amely idén is otthont adott hazánk legrangosabb divateseményének.Marozsán Erika (Use Unused), mint az esemény háziasszony, Görög Zita (Anh Tuan), Juronics Tamás (Daniel Benus), D. Tóth Kriszta (Dora Abodi), Pásztor Anna (Dóra Mojzes), Váczi Eszter (Kata Szegedi), Muri Enikő (KEPP Showroom), Balla Eszter (Konsanszky), Szekeres Nóra (Nora Sarman), Keveházi Krisztina (NUBU) pedig mint modellek léptek a látszólag a levegőben lógó kifutóra.
„Nem vagyok egy izgulós fajta, és sok komoly próbatétel előtt álltam már életemben, de ez a modellkedés feladta a leckét” – nevetett a bemutató után D. Tóth Kriszta. „Minden tiszteletem azoké a lányoké, akik ezt a hivatást nap, mint nap, a legnagyobb profizmussal űzik. A csodálatos ruha, amit kifejezetten nekem álmodott a tervező, a kifogástalan smink, a vagány frizura és a barátaim valamint a szervezők támogatása persze segített legyőzni a félelmemet, de maradok inkább a televíziózásnál.”„Érdekes érzés volt, hogy a nagyszabású divatshow legelső modellje én voltam” – mondta Görög Zita. „Két-három évente maximum egyszer adatik meg, hogy kifutóra léphetek, s ugyan a testem tökéletesen tudja a dolgát, a lépés-technika, a ritmus, a dinamika megvan, az arcom azért árulkodik az izgatottságomról. Csodálatos volt újra modellnek lenni, még ha csak egy estére is – bevallom, nagyon otthon éreztem magam” – mosolygott az egykori sztármodell.


A Marie Claire Fashion Days programjában huszonkét tehetséges magyar tervező, tervezőcsapat mutatta be legújabb kollekcióját, s kihirdették az „Év fiatal divattervezője” pályázat eredményeit is.
„Fantasztikus érzés látni, hogy ahogy a tervezők egyre gazdagabb és kifinomultabb kollekciókkal jelennek meg évről évre, ami azt jelenti: van rá lehetőségük, hogy kreatív ötleteiket tehetségükre támaszkodva méltó módon valósítsák meg” – mondta a magazin főszerkesztője, László Krisztina. „A hazai közönség megszerette a munkáikat, hordja a ruháikat, a kiegészítőiket, sőt néhány tervező előtt külföldön is megnyíltak a divatvilág kapui.”

Forrás: Just Creative

Én, személy szerint nagyon pozitív élményekkel távoztam a helyszínről, remek szervezés, jó programok! Minden tervező kitett magáért!!Élvezhető bemutatókat láttam végre!:)

Tóth-Szántó Krisztinával (MC főszerkesztő)

2 megjegyzés:

  1. Oh wow! Soooo beautiful collection!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Az én kedvencem az Elysian kollekció volt. Bár ők nem vonultattak fel hírességet, de kifinomult ruhákat láthattam :)

    VálaszTörlés