2012. szeptember 17., hétfő

Pataki Ági is a magyar tervezőkért lelkesedik!


Óriási kihívás és lehetőség előtt áll az a huszonöt magyar fiatal tehetséges tervező, akik fennakadtak a rostán és bekerültek a Marie Claire az Év fiatal divatterezője pályázat 25 döntőse közé.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a külföldi tervezők márkáit ismerjük, de legyenek sikeresek a magyar tehetségek is - jelentette ki Pataki Ági producer.
Az egykor oly népszerű modell ott ül az ítészek között a Marie Claire Fashion Days által meghirdetett, legjobb fiatal magyar divattervezőt kutató versenyen. Pataki Ági szerint ma a tehetség már nem elég a sikerhez, ezért is fontosak az ugródeszkák.
- A sikernek két fontos összetevője van: az egyik persze a tehetség, de a másik a hírnév, az ismertség. Az Év fiatal divattervezője pályázat első lépés lehet a divattervezői karrier felé vezető úton - mondta, majd hozzátette: a magyar divatvilágban számon tartott esemény jó referenciát ad és akár a nemzetközi piacon is hivatkozási alapot jelenthet.
Az október 5-7. között zajló Fashion Days pályázatán 3 kategóriában hirdetnek majd nyertest:
A szakmai díjat a zsűri által legjobbnak ítélt ruha kapja, a főtámogató is kiválasztja a számára legkedvesebb pályaművet, s az idén újdánság, hogy a Marie Claire olvasói is szavazhatnak, mely alkotás tetszik nekik a legjobban, így megszavazhatják a közönségdíjas versenyzőt.
Szavazni október 3-ig lehet a www.marieclaire.hu weboldalon.


László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője bevallotta, a sok tehetséges fiatal alaposan feladta nekik a leckét.
- Nehéz volt kiválasztani a legjobb huszonötöt a beérkezett több száz pályamű közül, hiszen az összes induló nagyon magasra tette a lécet. Nem csak ötletes, eredeti alkotásokkal találkoztunk, de a ruhák kivitelezése is remek volt - magyarázta a szakember, aki elárulta: a versenyben lévő darabok közül jó néhányat ő maga is szívesen viselne.
- Az indulók bátran szabadjára engedték a fantáziájukat, de emellett olyan ruhákat terveztek, amelyek a legtöbbet hozzák ki egy női alakból és jól állnak viselőjükön - fűzte hozzá László Krisztina.Az év fiatal divattervezője pályázat zsűritagjai mind elkötelezett hívei a magyar divatnak, és figyelemmel kísérik a hazai dizájnerek munkásságát. Idei hívószavunk az alakformálás - méghozzá a szabásvonalak, a színek, a sajátos anyaghasználat segítségével.Szakmai zsűri: Pataki Ági, producer, Füzes Eszter, USE Unused dizájnere, László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője, Laczkó Mónika, a Marie Claire divatszerkesztője, Verebélyi Dorottya, a Dreft képviseletében.

Forrás: Just Creative

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése